Søndagshygge og pæretærte
Efter en god familietur til Lyngby sø, hvor børnene i stor begejstring fodrede ænder med de medbragte brødrester gik vi hjem til en lækker nybagt pæretærte med skyr.
Opskriften på denne tærte er faktisk min mors, som jeg har ændret lidt i, og så er det oprindeligt en æbletærte. Men man kan sagtens ændre frugtindholdet i tærten og få en udemærket resultat – jeg har gode erfaringer med hindbær-, æble- og pæretærte. Pærerne på min forældres pæretræ er modne, så vi plukkede pærer, da vi var derude i onsdags, og de er blev til denne lækre pæretærte.
Du skal bruge:
125g smør
240g mel
125g sukker
1 tsk vanillesukker
1/2 tsk ingefær
1 æg
1 spsk vand
Pæremos af 6 pærer.
Kog pæremos af ca. 6 skrællede og udkernede pærer, lidt vand og vanillesukker.
Blænd de kogte pærer til en ensartet masse – smag til med sukker efter behov.
Smulder smøret i melet i en skål.
Bland sukker, vanillesukker og ingefær i.
Saml dejen med æg og vand.
Læg dejen koldt i ca. en time.
Smør tærteformen med smør eller brug bagepapir, som jeg har gjort.
Del dejen i to dele, som ikke er helt lige store – ca 2/3.
Rul den største dejklump ud og læg den i tærteformen.
Fordel pæremosen i i tærteformen.
Tril stribler af den lille dejklump, tryk dem flade med et par fingre og fordel dem over tærten.
Pensl med koldtvand og drys lidt sukker på.
Bag tærten midt i oven på 200 grader i ca. 20 minutter – hold øje med den.
Vi har altid skyr i huset, og spiser hellere det end cremefraiche til tærter mv.
Velbekomme!
Kærligst Maria
Ingen kommentarer endnu