Efterår og strikkjoler fra Buch Copenhagen

Ugen der gik og min opskrift på kanelbrød

Kanelbrød

Så gik der endnu en uge med hverdagens skriblerier. I den forgangne uge har jeg skrevet til jer om alt fra boganmeldelse og urban gardening, over samfundsdebbatten om afskedskys med mere, nr de små poder skal afleveres, til strik kjoler og børn i badetøj.

Mit indlæg om, hvorvidt jeg mener, at børn skal bade i badetøj eller nøgne på stranden, finder du på bloggen, hvor jeg fortæller, hvorfor mine børn altid har været iført badetøj på stranden og alle andre offentlige steder.

Så indviede jeg jer i min pasion for min lille urban garden på altanen, hvor jeg passer og plejer de små planter og har høstet jordbær, kartofler, hindbær, blåbær og diverse krydderurter. Jeg elsker det, og skal helt sikkert udvide mængden af planter til foråret.

Jeg blev færdig med “Bedemandens datter” af Sara Blædel, som jeg kun kan anbefale sammen med hendes serie om Louise Rick. Du kan læse min anmeldelse her på bloggen.

Så har jeg været oppe i det røde felt og kastet op på bloggen over den retorik, der er i samfundet om, at forældre da er dumme. Jeg bliver så vred, når folk udtaler sig generelt ud fra øjebliksbilleder af familiers liv – det er mig så uretfærdigt! I denne uge har der kørt en samfundsdebat om forældres afskedssituationer med deres børn ved en bus tilhørende en udflytter børnehave. Hvordan kan det nogensinde blive et samfundsproblem, der skal debatteres? Kunne vi ikke godt afvikle forældrepolitiet og acceptere at vi allesammen er forældre på hver vores måde. Jeg er sikker på, at der nok skal være nogle fagpersoner, der skrider ind, hvis børnene virkelig udsættes for så massivt omsorgssvig, som kærlighed fra egne forældre.

Så har jeg delt lidt damemode med jer – jeg elsker nemlig strikkjoler! Nu er efteråret kommet, så hun skal vi snart i noget der luner 🙂

 

Ugens søndagskage er kanelbrød, og du får min opskrift lige her:

Du skal bruge:

1/2 pakke gær
2 dl mælk
1/2 dl olie
50 gram sukker
et nips salt
2 æg
vanillesukker
550-650 gram mel.

125 g smør
175 g sukker
3 spsk kanel
2 spsk sirup

Flormelis
Vand

Opløs gæren i mælken.

Tilsæt olie.

Tilsæt sukker, salt og vanillesukker.

Tilsæt æg.

Rør mel og giv den gerne en god lang tur med håndmixeren, eller hvad du nu bruger, så dejen bliver godt æltet.

Lad dejen hæve et lunt sted i 1- 1 1/2 time.

Bland smør, sukker, kanel og sirup i en anden skål, så det bliver til en ensartet masse.

Rul dejen ud og smør massen udover dejen.

Rul dejen sammen og fold enderne ind.

Kanelbrød

Klip på kryds og tværs i dejen med en saks.

Kanelbrød

Lad brødet hæve i 1/2 time.

Bag brødet i 30-40 minutter ved 180 grader – hold øje med det, for det kan pludselig blive meget mørkt, og skal så dækkes til med staniol.

Når brødet er kølet kodt af røres flormelis og vand sammen til glasur og hældes over brødet.

Bon appetit!

Kærligst Maria

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Efterår og strikkjoler fra Buch Copenhagen