At gøre hverdagen nemmere.

Ugen der gik og opskrift på denne uges søndagskage

Chokoladekage

Hvor har det bare været fantastisk vejr de sidste par dage! Vi har nydt solen på altanen, hvor jeg har passet min lille urban garden, som jeg nok skal fortælle mere om i et andet indlæg. I går blev vi enige om at tage på stranden om eftermiddagen. Jeg elsker at være på stranden – der er så meget læring for børnene i de lege de leger med sand og vand. Imellem plask, bygning af sandslotte og en tiltrængt lur til Okkeren fik jeg tyvstjålet mig et øjeblik til at læse lidt i min bog. Jeg er igang med Sara Blædels “Bedemandens datter”, som jeg nok skal skrive en lille anmeldelse af, når jeg er færdig.

Bedemandens datter

I ugen der gik har skrevet et lille indlæg om min holdning til børnenes fritidsaktiviteter, hvor jeg har rådgivet forældre til, at vurdere om deres barn har overskud til at gå til noget efter endt arbejdsdag i dagpleje, vuggestue, børnehave, skole etc., fordi nogle børn har mere brug for at komme hjem og slappe af, mens andre kan have god gavn af det. Hivs du vurderer, at barnet vil have gavn af fritidsaktiviteter, så lad barnet vælge aktiviteten, så du ikke melder ham/hende til noget, som h*n slet ikke har lyst til eller trives i. Du kan læse indlægget her.

Så har jeg, efter endnu et jobafslag, kastet lidt op på bloggen om mine frustrationer over at sidde mellem to taburetter karrieremæssigt – om ikke at være pædagog og ikke være psykolog, men noget midt i mellem kaldet cand.pæd. i pædagogisk psykolog, som ingen tilsyneladende vil røre ved.

Jeg skrev forleden dag et indlæg, om hvordan jeg forsøger at gøre hverdagen nemmere og skabe mere tid imellem pligter og faste gøremål ved hjælp af ugentlige madplaner og indkøb hos Nemlig.com. Og så fik i min opskrift på hjemmebagt knækbrød med masser af lækre kerner.

Idag har vi slappet af herhjemme og været en tur på vores legeplads – og så har vi bagt chokoladekage til søndagshyggen. Opskriften finder du lige her:

Chokoladekage med kokos-kakaoglasur – bemærk, portionen er til en bradepande.

Du skal bruge:
4 æg
400 g sukker
3 3/4 dl mælk
4 tsk vanillesukker
3 spsk kakaopulver
4 tsk bagepulver
1 dl olie
500 g mel

Glasur:
200 g smør
7 spsk brygget kaffe
2 1/2 spsk kakaopulver
3 stk vanillesukker
150 g kokosmel
375 g flormelis

Først psikes æg og sukker godt i en skål.

Tilsæt vanillesukker og pisk godt.

Tilsæt mælk og olie og rør rundt.

Tilsæt mel, bagepulver og kakao, og rør godt rundt.

Kagen hældes i en bradepande og bages i ovnen på 200 grader i ca 20-25 minutter – hold øje med den.

Når kagen er ved at være bagt færdig laves glasuren i en gryde. Smelt smøret.

Tilsæt kaffe og rør rundt.

Tilsæt kokos, vanillesukker, kakao og flormelis og rør godt rundt.

Fordel glasuren på kagen og lad den køle af.

Chokoladekage

Kærligst Maria.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

At gøre hverdagen nemmere.