Marias kanelknækbrød

Mormor-og-morfar-onsdag

Bedsteforældre og børnebørn duplo

Lige siden Cornelia blev født for 6 1/2 år siden, har vi haft en fast mormor-og-morfar-dag, hvor vi tager derud efter skole og børnehave og spiser aftensmad der. Dagen vælges ud fra Michaels aftenvagter, så vi er hjemme de aftener, hvor Michael har fri – og så jeg får lidt hjælp med børnene og madlavning – men i høj grad også, så børnene får et rigtig tæt forhold til deres mormor og morfar…… Nogle gange lidt for tæt – der er i hvert ikke det samme “filter”, som hvis børnene er almindelige gæster i andres hjem, når de er hos mormor og morfar. Det synes jeg er både godt og skidt. Ulempen er, at en ordentlig skrigetur eller flabede kommentarer ikke tilbageholdes, selvom vi er hos mormor og morfar – det kunne jeg ellers godt ønske mig ind imellem. Men på den anden side, så knuselsker jeg, at vi altid er velkomne der, at børnene er så uendeligt trygge der, at Cornelia altid kan komme til mormor, når der er noget der er svært, og at det ikke behøver at være så højtideligt, når vi er der, men derimod helt afslappet. Oscar kan sagtens tage en slapper på divaen med iPadden efter en dag i børnehaven – det ser yderst hjemmevant ud og jeg elsker det!

Oscar slapper af

For tiden er vores faste mormor-og-morfar-dag om onsdag, og børnene spørger jævnligt – om ikke dagligt – om det er i dag eller imorgen, vi skal ud til mormor og morfar. Derfor nyder jeg også at kunne sige “Det er om onsdagen, så der er x antal dage til”. Faktisk er det nok på niveau med ugens højdepunkt: Disney sjov og fredagsslik om fredagen.

Mormor og morfar har en dejlig stor have, hvor der er masser at hjælpe til med. Cornelia har siden hun var 1 1/2 år nydt at samle æbler op fra jorden, når alt fra de helt små æbler til de færdigmodnede æbler falder ned. Oscar har først rigtig fået interessen for det i år, og Cornelia var en god instruktør, der fik sat ham godt igang.

Børnene samler æbler

I haven vokser der også en kæmpe brombær busk, som giver af et godt hjerte – der er virkelig mange brombær på den, og der kan høstes mange store portioner i løbet af sensommeren og efteråret.

Børnene plukker brombær

I dag er det onsdag, så vi hos mormor og morfar. 🙂

Bedste hilsner

Maria.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Marias kanelknækbrød