10mad og opskrift på knækbrød
I Cornelias skole og SFO skal de medbringe 10mad som et lille mellemmåltid kl (tar-darr) 10! 10maden skal være i en pose med navn på og må ikke indeholder bøtter eller andet, der kan blive væk, da indholdet skal kunne indtages i skolegården i frikvarteret.
Cornelia er ikke den store morgenmadsspiser, så jeg prioriterer at hun får nogle kornprodukter og lidt frugt. Det må ikke fylde for meget og skal være nemt og forholdsvist hurtigt at spise, så jeg prøver mig lidt frem. Cornelia kan godt køre træt i have det samme med i længere tid af gangen, så jeg forsøger at variere det lidt. Vi har endnu ikke prøvet så meget forskelligt. Jeg bager selv knækbrød, som børnene elsker at være med til at bage. Det er simpelthen så nemt at bage knækbrød, og det tager ikke ret lang tid. Børnene elsker at være med i køkkenet og bagning af knækbrød er som regel en af de foretrukne aktiviteter hos dem begge to. De første knækbrød vi prøvede at bage indeholder en masse kerner og vi elsker dem, især når de stadig er lune. Du skal få opskriften på dem her:
Du skal bruge:
1 dl græskarkerner
1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
3,5 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
2,5 tsk salt
2 dl vand
1,25 dl olie
Jeg plejer at hælder det i skålen i nævnte rækkefølge, så de tørre ingredienser blandes først og så tilsættes vand og olie til sidst.
Der røres godt rundt i blandingen – det skal være en klistret og fedtet masse.
Dejen deles i to og rulles flat ud mellem to stykker bagepapir.
Det øverste stykke bagepapir fjernes og dejen skæres i stykker i den størrelse knækbrødene ønskes. Det anbefales at bruge en pizzaskærer, men en almindelig kniv virker fint til formålet herhjemme.
Knækbrødene bages i ca 15 minutter ved 200 grader. Jeg holder altid øje med dem og tager dem ud, når de ser tilpas gyldne og sprøde ud.
Velbekomme!
Kh Maria.
Ingen kommentarer endnu