Ugen der gik og opskrift på hjemmelavede vafler

Madpakker – den lille kærlige hilsen hjemmefra midt på dagen

IMG_1117

Madpakkerne, hvor end vi hader eller elsker at lave dem, er en nødvendighed i de fleste daginstitutioner og skoler. Ikke nok med at madkasserne ernæringsmæssigt helst skal indeholde noget, vores børn har godt af, så skal de også være indbydende og være noget, som børnene har lyst til at sætte tænderne i. For mig er madkasserne ikke bare mad til krop og hjerne, nej det er også den lille kærlige hilsen hjemmefra, som børnene får midt på dagen – det er små kærlighedskasser. Nogle institutioner og skoler har madordninger – det har de også i den kommunale dagpleje, hvor vores børn gik, og det er udemærket, men jeg må nu indrømme, at jeg godt kan lide at lave børnenes madpakker – i virkeligheden nok mest på grund af tanken om de små kærlighedskasser og den kærlige hilsen hjemmefra.

Jeg har i min tid som pædagog set en del mere eller mindre spændende børnemadpakker, og på den baggrund truffet beslutninger om, hvordan mine børns madpakker skal være. Det er dog ikke altid at mine beslutninger falder i god jord, hos dem der skal spise madpakkerne, men så tilpasser vi lidt undervejs – det er jo trods alt dem, der skal spise maden der har det afgørende ord, når madpakken står på bordet sammen med alle de andre børns madpakker. Jeg har altid fået ros for min madpakker, som altid er appetitlige og misundelsesværdige, så jeg vil dele med jer, hvordan en madpakke fra mor-Maria er sammensat.

Oscar knus-elsker de små bøtter fyldt med overraskelser som hindbær, blåbær, vindruer og jordbær, sine små agurkestænger, det hjemmebagte knækbrød og pålægget. Rugbrødet kan han nogle dage overtales til at spise, så rester fra aftensmadden så som pizzastykker, pasta eller pølser spises også med velbehag, hvor imod ost (i alle former og farver), brødet fra pølsehorn og til tider også gulerodsstængerne kommer med retur. Pålægget er ret ensformigt og der befinder sig som oftest fire kvarte med henholdsvis kødpølse, spegepølse, pålægchokolade, kylling eller røget laks.

IMG_1115

IMG_1116

Cornelia er helt anderledes og det skifter, hvad hun foretrækker. Hendes rugbrødmadder repræsenteres oftes af fire kvart med henholdsvis spegepølse, leverpostej, skinke, smøreost og pålægchokolade, og her spises brød og pålæg sammen. Cornelias madkasse fra Sistema er ruminddelt med plads frugt og grøn i låget og et stort rum, hvor jeg placerer rugbrødmadder, andet mad, køleelementet og posen med 10-mad. Her foretrækker Cornelia hindbær, blåbær, brombær, kirsebær og jordbær, men større frugter som æble, pære og meloner frister også. Af grøntsager spiser hun agurk, gulerødder, ærter, peberfrugt og tomater. Cornelia kræver større variation og kører hurtigt træt i de enkelte fødevarer, hvis det er det samme, hun har med igennem længere tid. Cornelia kan også godt lide aftensmadsrester som pizza, pasta, pølser eller pølsehorn. Cornelia elsker tørrede ting som rosiner, tørrede æbler og abrikoser samt mandler og nødder i alle afskygninger.

Cornelia madpakke

IMG_1114

Velbekomme!

Kærligst
Maria.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugen der gik og opskrift på hjemmelavede vafler