Ugen der gik og opskrift på denne uges søndagskage

Min lille “have” på altanen – om urban gardening

Jordbær i sandkassen

Jeg savner at have en have og jeg ville elske at kunne dyrke lidt frugt og grønt selv. Jeg ville gerne hav blomster på altanen i sommer, og så kunne jeg jo lige så godt slå to fluer med ét smæk, og forsøge mig med urban gardening. Jeg har prøvet med forskellige ting – nogle med succes – nogle knapt så meget.

Jeg såede radisser, som fyldte voldsomt meget over jorden, og ikke rigtig blev til noget under jorden. Da vi skal spise dem kommer jeg i tanker om, at der faktisk ikke rigtig er nogle af os der spiser radisser. De er i hvert fald ikke med i puljen næste år.
Jeg såede spinat, det så vi aldrig skyggen af. Til gengæld har salaten i den ene altankasse givet godt og smagte rigtig godt – hvor er det dog en fornøjelse af kunne gå ud og plukke det man skal bruge til madden. Vi skal helt sikkert have salat igen til næste år.

Med stor succes fyldte jeg børnenes gamle sandkasse med jord og plantede jordbærplanter, som fik blomster og gav pænt med jordbær. Nu hvor sæsonnen er slut sætter de skud af med nye små baby jordbærplanter, som jeg planter i jorden. Jeg håber på endnu flere jordbær til næste år.

Jordbærblomster    Jordbær

I selvsamme sandkasse såede jeg ærter. Det var et stort arbejde, når de skal have noget at vokse op ad – og ramme den vej jeg har tiltænkt – og så gav de ikke ret godt, faktisk kun de tre du ser her. Så det gider jeg ikke igen.

Ærter

Jeg købte kartoffelspande og læggekartofler og fyldte fire spande. De voksede fint over jorden og fik søde små blomster. Nu er de visne over jorden, og der er masser af kartofler under jorden – vi gravede de første op i weekenden, og de smager fantastisk. Så jeg skal helt sikkert gentage succesen til næste år.

Kartoffelspand                         Hjemmedyrkede kartofler

Jeg har plantet krydderurter i to altankasser, som vi nyder godt af i vores mad hver dag. Jeg har valgt purløg, kruspersille, bredbladet persille, timian og oregano.

Percille og purløg Krydderurter

Jeg forsøgte mig med blåbær og hindbær, som har givet små smagsprøver og trives fint i krukkerne.

Blåbær Hindbær

Jeg havde oprindeligt også erhvervet mig to rabarberplanter, men de måtte begge to lade livet inden vi nåede sommeren. Jeg håbede til det sidste, at de kom sig, men desværre nej. Jeg har i sinde at forsøge mig med et par nye planter til foråret.

Kærligst Maria.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugen der gik og opskrift på denne uges søndagskage