Madpakker - den lille kærlige hilsen hjemmefra midt på dagen

De tre bukke-bruse-bøgerne

De tre bukke bruse bøgerne

Jeg elsker at læse for børnene herhjemme. Jeg nyder at sidde og slappe af dem med en god bog. Gennem knapt et år har Oscar yndlingsbøg være ‘De tre bukke bruse i badeland’. I børnehaven havde de lånt bogen på biblioteket, og Oscar elskede at læse den, så de ville lige dele hans litterære oplevelse med mig. Jeg synes den var for pjattet og tegningerne var grimme. Men da jeg kom og hentede ham en eftermiddag, hvor pædagogen var igang med læse op fra ‘De tre bukke bruse i badeland’ og jeg så, hvor stor indlevelsesevne børnene havde i den bog, og hvor sjov de synes, den var, overgav jeg mig. Oscar fik ‘De tre bukke bruse’ i pakkekalenderen juleaften, og han blev helt vild og hoppede sin karakteristiske Oscar-glædes-hop.

IMG_1102

‘De tre bukke bruse i badeland’ handler om de tre bukke bruse, der skal på sæteren ligesom de plejer, men de ser skiltet til badeland, og beslutter at tage derhen, så de ikke skal over broen “for det er så klamt med den trold”. Det er dyrt at komme i badeland og der er mange ting man skal gør inden de tre gedebukke kan komme i vandet, og pludselig kommer trolden.
IMG_1105

Selve fortællestilen er sjov og meget ligefrem – lige som børn er flest. Nu har vi efterhånden læst bogen et par gange – næsten hver dag i knapt et år – og Oscar klukker af grin og kan flere af replikkerne uden ad. Det er nemt at lægge stemmer til karakterne i bogen, hvilket bare gør den endnu sjovere. Bogen er skrevet af Bjørn F. Rørvik og Gry Moursund og udkom første gang i 2011 og anden udgave kom i 2014.

Helt ærligt, efter 1/2 år trængte jeg til at læse noget andet for Oscar end dén bog, så jeg googlede lidt rundt og fandt ud af, at der er lavet en 2’er, som hedder ‘De tre bukke bruse vender tilbage’. Den lever fuldt ud op til 1’eren (som stadig sidder god fast på førstepladsen hos Oscar), men til lidt afveksling er denne fin.

De tre bukke bruse vender tilbage

Da vi møder gedebukkene i ‘De tre bukke bruse vender tilbage’ er der gået nogle år, og bukkene er blevet ældre – den mellemste bukke bruse er begyndt at få horn. De er ved at planlægge sommerferie, og er ikke helt enige om, hvad de skal. Den ender dog med at tage på sæteren, men her har alting også forandret sig og trolden er kommet på plejehjem. Så vi tager med bukkene på plejehjem, for at besøge trolden.
‘De tre bukke bruse vender tilbage’ er også skrevet af Bjørn F. Rørvik og Gry Moursund og udkom i 2015. Begge bøger henvender sig primært til de 3-6 årige børn, og er en oplagt børnehavebog, som jeg oplever, at børnene elsker at få læst højt af.

Kærligst Maria.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madpakker - den lille kærlige hilsen hjemmefra midt på dagen