Skovtur og hjem til nybagte boller

Græskar

graeskar

Har I nogle traditioner til halloween? Halloween har aldrig rigtig været noget jeg gik op i – jeg synes det er (endnu) en amerikansk tradition, som er kommet til Danmark for, at forretningerne kan tjene penge, nøjagtig ligesom Valentines day. Men efter jeg har fået børn er det alligevel blevet en tilbagevende ting, som vi gør i oktober….. okay, det er jo nok blevet en tradition…. I Cornelias verden er det i hvert fald noget der hører sig efteråret til, at vi skærer græskar og tager i Tivoli. Så jo, halloween er nok blevet en tradition i vores familie, men en tradition som vi former så den passer til os. Vi pynter op til halloween, for jeg synes faktisk det er hyggeligt at lave pynten med børnene, og det hygger med lidt glade farver i det danske grå efterårsvejr. Vi laver ikke “slik eller ballade” eller ‘trick or treat“, for jeg bryder mig ikke om konceptet med at tigge slik hos naboerne – derudover har jeg endnu ikke oplevet det som et fænomen, der fungerer her, hvor vi bor. Det er nok i virkeligheden det niveau vores halloween befinder sig på.

Efter vi igår havde været i skoven, spist boller og Cornelia havde lavet lektier skar vi græskar. Cornelia var ellevild og var noget utilfreds med at de mange lektier skulle laves – hun har normalt ikke mange lektier for, men efter et par dage med opkast hober lektierne sig jo op.

Jeg skar græskaret op, og så fik børnene lov til at tømme det – det var med blandet begejstring – Oscar synes det lugtede og så slimet ud, så han skulle slet ikke nyde noget af at stikke hånden ned i græskaret. Cornelia derimod tømte det stort set selv med stor begejstring!! Cornelia bestemte, hvordan græskaret skulle skæres, og så førte jeg kniven. Afslutningsvist penslede vi græskaret med atamon, så skulle det holde i lidt længere tid.

graeskar-toemmes

Nu bor græskaret på altanen, hvor det står udenfor med lys i og kigger ind af altandøren. Oscar synes det er uhyggeligt og var ikke ret glad for det igår: “Den er farlig”, siger han. Da børnene gik i seng pustede jeg lyset ud, og så blev Oscar endnu mere utryg, for hvor var græskaret nu henne?! Jeg forsikrede ham om, at det sov på altanen, og så var han rolig igen. Jeg overvejer at skære et græskar til, som er lidt mere venligt, for Oscars skyld.

graeskar-i-moerke

Kærligst Maria.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skovtur og hjem til nybagte boller