Nøgne børn eller børn i badetøj på stranden?

Bedemandens datter af Sara Blædel.

Bedemandens datter

Boganmeldelse:

Titel: Bedemandens datter.
Forfatter: Sara Blædel.
Forlag: People’s Press.
Udgivet: 10. juni 2016.

Sara Blædel er tilbage med en ny bog, som er første bind i trilogien om Ilka, bedemandens datter.

Ilkas far forlod hende og hendes mor, da Ilka var syv år gammel, for at rejse til USA, men han kom aldrig tilbage. Ilka sendte med jævne mellemrum breve til ham, men fik aldrig svar tilbage. Nu er han død, og Ilka drager til USA i håbet om at lære sin afdøde far at kende, og for at rydde op efter ham. Kort tid efter ankomsten til byen Racine bliver Ilka klar over, at hun på baggrund af faderens testamente, har arvet hans bedemandsforretning med to ansatte. Men det er ikke problemfrit at arve faderens bedemands forretning og jo mere Ilka finder ud af, jo flere problemer bliver hun klar over, der er forbundet med arven.

“Bedemandens datter” kategoriseres som en krimi, på trods af den ikke er en traditionel krimi. Der sker mord, som skal opklares i “Bedemandens datter”, men vi deltager ikke på samme måde i opklaringsarbejdet, som vi gjorde med Louise Rick. Hos Ilka følger vi i store træk arbejdet som bedemand i USA og de enorme udfordinger der følger med arven af forretningen. Men der sker mystiske ting i bedemandsforretningen, som inddrager politiet, som skal en opklare mordsagen på en afdød, hvilket karakteriserer den som krimi.

 

Louise Rick serien

 

Sara Blædel er en af mine farvoritforfattere, og jeg kan, som mange andre, sluge hendes historier råt og på betydelig kortere tid end jeg ellers læser en bog. Sara Blædel formår at tryllebinde læseren på en måde, så det er svært at lægge bogen fra sig igen. Sara Blædel har tidligere skrevet serien om Louise Rick, som består af ni vidunderlige krimier. Sara Blædel er kendt som krimidronningen i Danmark, og modtog i 2015 prisen De Gyldne Laurbær for krimien “Kvinden de meldte savnet”.

 

Jeg synes det er en god historie Sara Blædel har skrevet, og jeg glæder mig til at læse mere om Ilka i de følgende bøger i trilogien. Jeg kan kun anbefale Bedemandens datter, og hvis du ikke har læst serien om Louise Rick, så vil jeg også anbefale dig at læse den.

Kærligst Maria.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nøgne børn eller børn i badetøj på stranden?