Min lille "have" på altanen - om urban gardening

Nøgne børn eller børn i badetøj på stranden?

Uv-Badetøj molo

Bloggeren Cana Buttenschøn har skrevet et indlæg på sin blog om, hvorvidt det er go eller no go, at børn bader nøgne på stranden. Cana er af den opfattelse, at små børn selvfølgelig bader nøgne på de danske strande, men erfarer på en strandtur i weekenden, at det ikke var tilfældet. Du kan læse Canas indlæg her.

Jeg er en af de mødre, vis børn så godt som aldrig bader nøgne ved stranden eller nogle andre offentlige steder, med mindre det er et bad med sæbe og vand. Det er hverken, fordi jeg er nøgen- eller pædofiliforskrækket, men jeg ser simpelthen ikke nogen grund til, at mine børn skal rende rundt i offentligheden i det bare ingenting. Hvorfor skal børn være nøgne, når de voksne har badetøj på?

Børn vil på rigtig mange punkter gerne gøre ligesom de voksne gør. Michael og jeg har badetøj på, så det har vores børn også – og de vil faktisk gerne have det på, og har altid gerne villet det – sommer tider vil de også havde det på i bad, men deeet er vi ikke helt med på 😉

Et andet aspekt er solstrålerne. Vi køber altid uv-badetøj til vores børn, så de er beskyttet fra de kræftfremkaldende uv-stråler fra solen. Det betyder også, at de kun skal have smurt solcreme på de steder, hvor der ikke er badetøj, hvilket gør solcreme-kampen betydelig lettere. Oscar HADER af få smurt creme på! Oscar er meget sensitiv overfor berøring og bryder sig ganske enkelt ikke om det, men han har tør hud, så han har stiftet bekendtskab med creme en gang eller to i sit 4 årige liv.

Begge sæt badetøj på billedet er fra Molo.
Cornelias uv-bluse: https://www.molo.dk/badetoej/badetoej/neptune/cockatoo/
C
ornelias uv-bikinibukser: https://www.molo.dk/badetoej/badetoej/naila/cockatoo/
Oscars uv-bluse: https://www.molo.dk/badetoej/badetoej/neptune/jumping-sharks/
Oscars uv-badebukser: https://www.molo.dk/badetoej/badetoej/nalvaro/jumping-sharks/

Herhjemme er holdningen, at alle børn er iført badetøj (eller almindeligt tøj) på stranden uanset alder. Men samtidig ville jeg aldrig bede en anden forældre iføre sit barn badetøj, da det for mig at se, er en privat sag, og det er helt op til en enkelte familie. Kommer vi forbi en strand, hvor børnene trænger til en dukkert og vi ikke har medbragt badetøjet, så får de selvfølgelig lov til en svømmetur, men jeg tror faktisk, at det ville blive med underbukserne på.

Kærligst Maria.

1 kommentar

  • Dejligt indlæg… Jeg er jo selvfølgelig fan af badetøj, men derfor må mine børn godt bade nøgne på stranden, hvis vi kommer et sted hen uden badetøj (sker nok kun en gang om året – der er altid badetøj i vores bil) og de trænger til en dukkert.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min lille "have" på altanen - om urban gardening