De tre bukke-bruse-bøgerne

Perleplader og pigesnak

Hama perler

Tiden er rendt lidt fra mig de sidste par dage. Cornelia er jo startet i skole, og det har ikke været en smertefri start for hende, så jeg henter hende tidligt – det er jo så fordelen ved at jeg er professionel jobsøgende – så går vi hjem og hygger, slapper af og laver lige det hun har lyst til. Det er ikke altid vi laver det samme, men bare dét, at vi er sammen har stor værdi. Oscar er kreativ på et meget lavt niveau. Det siger ham simpelthen ingenting overhovedet – til gengæld er han total tal- og bogstavnørd. Så mens Cornelia og jeg sidder med noget kreativt, sidder han med sine bogstavbrikker og skriver ord eller laver tal eller bogstavspil på iPadden. Nogle dage er jeg med til at lave perleplader og jeg kan også blive lidt bidt af det, og andre dage laver jeg andre kreative ting, som f.eks. malebøger. Cornelia er bidt af perlerne for tiden. Hun eksperimenterer med mønstre, fri fantasi og laver efter opskrifter.

Hama perler

Mens vi sidder med de kreative sysler har vi små samtaler om, hvordan dag har været og hvad der sket i skolen idag. Der ikke dialog konstant, og jeg tror også på at det er vigtigt, at man kan tie stille sammen og være i sine tanker – det er ofte de refleksive tanker dialogerne omhandler, og jeg synes det er et fantastisk redskab.

I dag havde Cornelia sin veninde med hjemme, og de havde valgt, at vi skulle lave perleplader sammen. Det var så hyggeligt at sidde dér sammen med dem og være stille med dem og springe med på deres dialoger. Jeg elsker samtaler med børn – de har på mange måder en mere lige til tilgang til verden, som jeg finder meget spændende.

Hama perler

Kærligst Maria

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De tre bukke-bruse-bøgerne