Fødselsdagsfest med gode tilbud

En dårlig mor?

en-daarlig-mor

I øjeblikket er der en debat i blogland om, at være en dårlig mor, og om at acceptere hinandens forskelligheder, som det i virkeligheden nok handler mest om i de forskellige tilfælde.

Mascha Vang delte igår et opslag om en tørret frugt julekalender, og at det var synd for de stakkels børn af speltmødrene. Cana Buttenschøn skriver så idag et blogindlæg om dette, og om at acceptere hinandens forskelligheder. Stephanie fra Familien på Bryggen skrev igår et blogindlæg, om at aceptere hinandens forskelligheder som mor i henholdt til diskussioner om amning, sukker, flyvning med småbørn og hvad der ellers kan få mor-sindene i kog rundt omkring på de sociale medier. Der skal desværre ikke ret meget til at få tastaturkrigerne i sving på de sociale medier, og inden for mor-branchen skal der heller ikke meget til, at “jeg-alene-vide-og-nu-skal-jeg-belære-dig-om-hvad-der-er-godt-for-børn-mentaliteten” bryder ud, hvilket godt kan være en grim omgang med kasten med skændsord som f.eks. “Du er en dårlig mor!”

Så bare fordi man er uenig i en anden mors holdning til et eller andet, som åbenbart betyder meget for en, bliver det simpelthen acceptabelt at kaste med disse gloser. Det forstår jeg ikke. Bevares jeg har også været uenig med andre mødre en gang eller to………eller nok ret meget i virkeligheden, men det giver mig da ikke ret til at belære dem. Jeg vil gerne diskutere osv, men jeg vil da ikke rette på andre mødre – med mindre det er strengt nødvendigt. Der er situationer, hvor man har pligt til at bryde ind, som f.eks. familier med vold eller stof-/alkoholmisbrug, og der mener jeg helt 100, at vi alle har pligt til at gøre noget, så familien kan få hjælp. Men hvor vidt nogle mødre vælger at give deres børn tørret frugt kontra chokoladejulekalendre kan virkelig ikke få mit tis i kog – det er deres valg og de gør det ud fra deres overbevisning – lige så vel som der i nogle familier er regler for skærmtid, og i andre er der ikke – nogle ammer, andre gør ikke.

Kom nu, lad os nu hellere stå sammen om det at være mor – jeg er sikker på, at der er en ting eller to, der er fælles for de fleste, og dem du er uenig med er ikke nødvendigvis dårlige mødre, de gør det bare anderledes end dig, fordi de prioriterer eller vægter noget andet end dig – det gør altså ikke nogle til dårlige mødre.

Kærligst Maria.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fødselsdagsfest med gode tilbud